zrk mira-2015-2016-final ekipaRukometašice „Mire“ iz Prijedora, koje će se naredne sezone prvi put takmičiti u jednom od evropskih takmičenja, saznale su ime prvog rivala.

U 3.kolu Čelendž kupa izabranice trenera Ljubice Ivetić za protivnika će imati klub iz Holandije sa dugom tradicijom, osnovan 1950.godine, „Virto Quintus“ iz Poeldijka, malog primorskog mjesta nedaleko od Haga.

U prvom meču biće domaćini u gradu na Sani, ali termini odigravanja ovog i revanš-susreta još nisu objavljeni.

-Žrijebom možemo biti zadovoljni, jer smo izbjegli neko duže gostovanje, s obzirom da bi ono iziskivalo mnogo više finansijskih sredstava. Holandija je rukometna zemlja, svjesni smo kvaliteta koji njihove djevojke imaju, ali trudićemo se da pružimo maksimum i što dostojnije prestavljamo Republiku Srpsku i BiH. Veliki posao je pred nama, s obzirom da i sportska dvorana „Mladost“ mora zadovoljiti sve potrebne kriterijume za međunarodne mečeve, a postoji i niz ostalih upitnika vezanih za organizaciju ovog istinskog sportskog događaja – rekla je predsjednica „Mire“ Nada Đaković.

Drugi bh.predstavnik u ovom takmičenju u ženskoj konkurenciji, ŽRK Ilidža, startovaće već u 2.kolu.

Ovi okršaji su na programu 15/16 i 22/23.oktobra, a, takođe će na startu igrati kod kuće protiv Zagnospora (Trabzon) iz Turske.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

kup rs zene rukomet-mira pobjednik (1) virto quintus